Rick Peters

Rick Peters

Rick Peters is senior mechanical engineer en houdt de radertjes van Engineerick draaiende. Zijn passie voor optimalisatie, het bedenken van oplossingen maakt dat Rick continu op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Door zijn ruime ervaring in de maakindustrie heeft hij oog voor het hele proces.

Doordat zijn eerste baan een combinatie van ontwerpen, produceren en assembleren was, kreeg hij dieper inzicht in de samenhang hiervan. Voornamelijk het ontwerpen en doorgronden van technieken bleef hem het meest interesseren, waardoor hij na zijn eerste baan de keuze heeft gemaakt te gaan ontwerpen bij een ingenieursbureau.

Technische specialismen die Rick hierbij ontwikkelde waren met name hygiënisch ontwerpen volgens EHEDG en CE-markeren. Ook kreeg hij te maken met Design for assembly en Design for manufacturability, waardoor hij op een hoger niveau naar een ontwerp kan kijken.

Hierna besloot Rick aan zijn nieuwe carrière als directeur van zijn eigen ingenieursbureau te beginnen: Engineerick development engineers! Sindsdien groeit het kantoor langzaam maar zeker uit tot het leukste ingenieurskantoor van Nijmegen en de wijde omtrek.

Interesse in onze diensten?
Neem contact op!