Outside welke box denken?

 

Voorafgaand aan een nieuwe ontwikkeling wordt regelmatig verwacht dat er even “outside the box” gedacht wordt. Dat is makkelijk gezegd, maar dan is het wel fijn om te weten wat die box precies is. Om dit te achterhalen is het eerst belangrijk te weten waar de kaders liggen die de box bepalen.

 

De persoonlijke box

 

De persoonlijke box wordt gevormd door je eigen ervaringen en belevingswereld. Het zijn de dingen die werken, waar je vertrouwd mee bent, en die je al jaren zo doet. Deze oplossingen ga je als “de beste weg” zien en verdedigen om je ego in stand te houden. Wanneer je denkt dat je alles weet, of wanneer je je nieuwsgierigheid verliest zet je de kaders van de persoonlijke box neer.

 

De groepsbox

 

Wanneer een groep mensen samenwerkt ontstaat er beïnvloeding. Je leert van elkaar en neemt elkaars kennis en visie over. Dit kan je als individu veel stappen vooruit helpen. De kaders van de groepsbox worden neergezet wanneer een bedrijf zich afsluit voor beïnvloeding van buitenaf. Om de gezamenlijke groei te laten voortduren wil je altijd open staan voor externe invloeden.

 

Conclusie…. er bestaat geen box!

 

Eigenlijk bestaat hij niet, de box is door de mens bedacht. De kaders worden neergezet op het punt waarop je denkt voldoende te weten en stopt met zoeken naar nieuwe mogelijkheden…

 

Rick Peters

Terug naar blog

Interesse in onze diensten?
Neem direct contact met ons op!

Vind jij iets van dit artikel of heb je iets toe te voegen?