Een volwaardige afdeling mechanical engineering, zonder de hoge vaste kosten

 

Bij Carnot biedt Engineerick ondersteuning bij de ontwikkeling van hun producten én het beheren van het tekeningenpakket. Deze combinatie heeft een aantal voordelen voor bedrijven met een eigen product. Maar eerst iets over Carnot:

Carnot is een bedrijf wat koeltechnische- en warmtepompinstallaties produceert voor verschillende toepassingen. De ultra low cryogen units van Carnot maken het mogelijk medische producten te koelen tot -80 graden en hun warmtepomp installaties hebben capaciteit om wel 500 huishoudens op temperatuur te houden. Grote woongebouwen en ziekenhuizen zijn daarom voorzien van de installaties van Carnot.

De werkzaamheden van Engineerick bij Carnot

  • De ontwikkeling van de omkastingen van de installaties.
  • Het opbouwen en onderhouden van een zuiver en eenduidig tekeningen beheer systeem, waardoor productie- en bestelinformatie voor iedere betrokken partij op een eenvoudige manier terug te vinden is.

  • Het parametrisch opbouwen van de modellen, waardoor er efficiënt varianten geproduceerd kunnen worden.

  • Bijhouden, overleggen en verwerken van wijzigingsvoorstellen.

  • Databeheer. (Backups & versiegeschiedenis)

  • Het live-in-cloud beschikbaar stellen van productiebestanden en bestellijsten aan toeleveranciers met wijzigingsgeschiedenis en gereed-status.

Wat zijn hier de voordelen van?

Lage opstartkosten

Het voordeel is dat Carnot het wiel niet opnieuw uit hoeft te vinden. Het mechanisch ontwerpen, maar ook het opzetten van het tekeningensysteem en het beheer van data is een vak apart. Omdat wij dit van ze overnemen besparen ze veel “vallen en opstaan” kosten.

Varianten op de productstandaard zijn snel productie-gereed

Door het parametrisch opbouwen van de 3D modellen zijn schaal gerelateerde varianten snel productie-gereed.

Kostenbesparing CAD systeem en software

Doordat Carnot zelf geen 3D software, CAD stations of een PDM pakket hebben besparen ze op deze vaste kosten.

Kostenbesparing cursussen en consult

Bij het in gebruik nemen van nieuwe software of het aannemen van nieuwe werknemers komen cursussen en consultancy in beeld. Doordat het tekeningenpakket bij Engineerick in beheer is blijven deze kosten bespaard.

Variabele kosten in plaats van salaris

Carnot schakelt ons in wanneer we nodig zijn,  waardoor ze besparen op salaris- en softwarekosten. Dit maakt dat ze voordeliger uit zijn dan wanneer ze een eigen afdeling mechanical engineering opstarten.

Geen “Heen-en-weer mailen” met toeleveranciers

Productiebestanden, en bestelinformatie wordt online beschikbaar gesteld aan toeleveranciers. Dit bespaart een hoop heen-en-weer mailen bij het aanleveren van bestanden en het doorvoeren van wijzigingen.

Bronbestanden zijn beschermd

Bronbestanden zijn beschermd tegen wijzigen waardoor er niet ongemerkt veranderingen in de informatie kunnen ontstaan.

Snel schakelen door eigen systemen en afstandwerken

Kleine wijzigingen voeren wij van afstand door. Grotere projecten met intensieve communicatie worden veelal op locatie uitgevoerd. Doordat wij over onze eigen systemen beschikken en onderling kunnen schakelen bieden we hoge flexibiliteit en bedrijfszekerheid

Terug naar blog

Interesse in onze diensten?
Neem direct contact met ons op!

Vind jij iets van dit artikel of heb je iets toe te voegen?