Een goede engineer is lui

 

Natuurlijk bedoelen wij niet dat een goede mechanical engineer de hele dag uit zijn neus eet. Een goede engineer elimineert alle repeterende en overbodige taken die hij kan voorzien, om in de toekomst minder te doen: Efficiënte luiheid waar de hele organisatie van profiteert.

Hoe doet hij dat?

 

Efficiënter omgaan met ontwerpsoftware

Tijdens het ontwerpen zoekt hij naar manieren om zijn ontwerpsoftware efficiënt in te richten. Dit kan door sneltoetsen te programmeren, beeldschermen efficiënt in te delen of macro’s te schrijven die repeterende handelingen automatiseren. Zijn modellen worden parametrisch opgebouwd zodat ze nu en in de toekomst makkelijk te wijzigen zijn met minimaal foutrisico.

Efficiënter produceren

Een goede luie mechanical engineer gaat er vanuit dat hij zelf gaat produceren en assembleren. Doordat hij lui is wil hij zo min mogelijk bewerkingen, bewerkingstijd en toleranties. Dit kost hem immers allemaal tijd, daar heeft ie geen zin in.

Het streven naar een machine met maar één onderdeel

Assemblagehandelingen, bevestigingsmiddelen en andere verbindingsmethoden kosten tijd. Daarom streeft hij naar een product of machine opgebouwd uit slechts één onderdeel, dit bespaart hem assemblagetijd en het reduceert vrijwel alle andere kosten. (Uiteraard is een machine met één onderdeel niet realistisch maar het streven ernaar zorgt voor een efficiënt ontwerp)

Eenvoudig onderhoud

Omdat stilstaande machines duur zijn, ontwerpt de luie engineer een machine waaraan zo min mogelijk onderhoud gepleegd hoeft te worden. Wanneer er dan toch onderhoud gepleegd moet worden zorgt hij dat de onderhoudsmonteur snel en veilig onderhoud kan plegen.

 

Maar is een luie engineer ook goed?

Het resultaat van goede luiheid is steeds efficiënter verlopende processen. Wanneer luiheid zich op een andere manier uit is dat misschien wat minder goed…

Terug naar blog

Interesse in onze diensten?
Neem direct contact met ons op!

Vind jij iets van dit artikel of heb je iets toe te voegen?