Hoe helpt Driveworks een engineeringsproces te verkorten?

 

 

 

U ontwerpt regelmatig hetzelfde product - er zijn wel verschillen in afmetingen en opties - maar in de basis is het product identiek. Het gevolg hiervan is dat uw mechanical engineers veel bezig zijn met repeterende taken. Dit kost tijd en verhoogt de kans dat er fouten gemaakt worden.

Is dit bij u het geval? Grote kans dat uw engineeringproces geheel of gedeeltelijk geautomatiseerd kan worden door het toepassen van Driveworks!

 

Wat is Driveworks?

Driveworks is een vorm van design automation. Design automation is het automatiseren van repeterende engineeringwerkzaamheden. Dit wordt gedaan door een logisch verband te creëren tussen klantwensen en productiebestanden. De klantwens wordt de input; 3D modellen, 2D tekeningen en stuklijsten de output.

De input voor het produceren van een nieuw model wordt gegeven door het invullen van een vooraf vastgelegde configurator. De configurator is een visuele tool welke de gebruiker stap voor stap door het beslissingstraject leidt om tot de eindconfiguratie te komen.

 

Waarom Driveworks?

Een korter of geen salestraject

Uw afdeling sales kan de configurator bedienen. Hierdoor zien ze direct wat er mogelijk is en wat het product gaat kosten. Vervolgens kunnen ze de order direct doorzetten naar productie.

Wanneer u een stap verder wilt gaan is het ook mogelijk de configurator in uw website integreren. Hierdoor kan uw klant zelf parameters en configuraties van zijn product of machine invullen. In dit proces ziet hij wat hij krijgt en wat hem dit gaat kosten. Hiermee wint u beiden communicatie- en calculatietijd.

Een korter of geen engineeringstraject

Doordat variaties en opties vooraf vastgelegd worden, kan uw sales deze configureren. U heeft dus geen tussenkomst van een mechanical engineer nodig voor het produceren van uw automated designs!

Minder fouten

Doordat uw ontwerpen geconfigureerd worden in plaats van ge-engineerd, wordt het maken van fouten bij handmatige aanpassingen uitgesloten.

Meer tijd voor ontwikkeling

De tijd die uw mechanical engineers beschikbaar krijgen kan u investeren in het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande.

Sterkere concurrentiepositie

Doordat uw proces efficiënter verloopt dan voorheen versterkt u uw concurrentiepositie op de markt.

 

Wanneer wordt Driveworks rendabel?

 

Driveworks wordt rendabel, wanneer de waarde van de bespaarde tijd de kosten van design automation overstijgt. De kosten van design automation zijn opgebouwd uit implementatie- en softwarekosten.

Implementatiekosten

Het aankopen van Driveworks lost nog niets op. De software zal moeten worden ingesteld, uw bestanden gereedgemaakt en vervolgens gekoppeld worden aan de configurator. De tijd die hieraan besteed wordt, vertegenwoordigt de implementatiekosten.

Softwarekosten

Voor design automation zal een softwarepakket aangeschaft moeten worden. Afhankelijk van de ontwerpsoftware waarmee u werkt zijn er verschillende pakketten beschikbaar, van een eenvoudig instapprogramma tot een volledige automatisering.


Ter verduidelijking hebben we een aantal screenshots toegevoegd van de configurator van Driveworks. In de screenshots zijn de stappen te zien waarmee een harmonicaschuifdeur naar wens geconfigureerd kan worden.

Bent u benieuwd of dit voor uw producten mogelijk is, neem dan contact met ons op via het contactvenster rechts onderin uw scherm.

Terug naar blog

Interesse in onze diensten?
Neem direct contact met ons op!

Vind jij iets van dit artikel of heb je iets toe te voegen?