Waarom zou je voor een ingenieursbureau willen werken?

 

Je werkt regelmatig in een nieuw team op een nieuwe locatie. Hier verwacht men dat je je nieuwe processen, software en technieken eigen maakt. Bij de ene opdrachtgever ga je eerst een traject in om de bedrijfsprocessen aan te leren, bij de ander ga je meteen aan het ontwerpen. Formele en informele sfeer wisselen elkaar af, soms is er goede koffie en anders een leuke vrijdagmiddagborrel.

 

Zijn dit voor- of nadelen?

 

Dat is afhankelijk van jouw perceptie. Je moet kunnen genieten van de afwisseling, het ontmoeten van nieuwe mensen en het leerproces wat nooit stopt. Bovenal wil je inzien dat dit jouw waarde als engineer laat stijgen. Naarmate je meer geleerd en ontworpen hebt zie je dat er geen beste softwarepakket of ideale manier van werken is. Het zit allemaal in de flexibiliteit van de engineer en zijn wil om dingen te begrijpen.

 

Wat is de toegevoegde waarde van een engineeringbureau?

Groeien richting je ambities 

Omdat een ingenieursbureau voor het bedrijf met de goede koffie én het bedrijf met de leuke vrijdagmiddagborrel werkt, kan hij een groeicurve bieden die bij je ambities past. Wanneer je net uit de opleiding komt en wilt beginnen met ontwerpen, of wanneer je al vele jaren ervaring hebt en een adviserende rol wilt aannemen, dit traject kunnen zij je bieden.

Steile groeicurve

Doordat je regelmatig van opdrachtgever wisselt, die vaak in verschillende branches zitten, leer je vele malen meer dan dat je bij één bedrijf werkt. Dit zorgt voor een steile groeicurve wat betekent dat je je sneller ontwikkelt.

Afwisseling

Naast het feit dat je veel kan leren, is het ook gewoon fijn om soms iets anders te doen. Het wisselen van opdrachtgever zorgt dus ook voor meer variatie in werkzaamheden.

Meer kerstpakketten en borrels

Het ingenieursbureau zorgt sowieso voor kerstpakketten en borrels, hiernaast zorgt de opdrachtgever hier vaak ook nog voor. Snel groeien en meer borrelen, wat wil je nog meer?

 

Doen of niet?

 

Wil je machines, producten én vooral jezelf ontwikkelen? Dan is een ingenieursbureau “the place to be”. Werk je liever op een vaste locatie met een vast takenpakket, dan zijn er misschien betere keuzes.

 

Wil jij je bij ons team van specialisten komen voegen? Laten we dan eerst bepalen hoe de koffie hier is. Klik rechts onderin op het contactformulier en stuur ons een berichtje voor een afspraak.

Terug naar blog

Interesse in onze diensten?
Neem direct contact met ons op!

Vind jij iets van dit artikel of heb je iets toe te voegen?