Een écht goede externe engineer heeft deze 5 eigenschappen

 

Het inhuren van mechanical engineers kost geld en als je pech hebt komen ze nog met een Limburgs accent ook! (ja, Guy, we hebben het weer eens over jou;) Waar zijn ze nou goed voor, en waar moet je op letten wanneer je een mechanical engineer inhuurt? In deze blogpost delen we vijf eigenschappen die een goede mechanical engineer naar ons idee moet hebben om een toegevoegde waarde te leveren aan jouw organisatie.

 


1. Communiceren hoeft ‘ie niet meer te leren

Als mechanical engineer voer je projecten uit binnen een groter geheel, er zullen dus doelstellingen overgedragen moeten worden. De engineer zal dit moeten kunnen begrijpen, op een heldere manier aanvullende inzichten overbrengen en vervolgens samen tot het beste ontwerp komen. Het klinkt als een open deur, maar je merkt het meteen als iemand dit onder de knie heeft: het is een wereld van verschil.

 

2. Het is geen kat-uit-de-boomkijker

Een externe die in jouw organisatie komt ziet de dingen waar jij door routine een blinde vlek voor hebt ontwikkeld. Wanneer een goede mechanical engineer verbeterpunten aan product of proces opmerkt neemt hij initiatief en geeft hij dit aan. In veel gevallen is er een goede reden dat er bepaalde keuzes gemaakt zijn, maar soms kan de frisse blik van een ingehuurde engineer helpen met optimaliseren. 

 

3. De theoretische basis is op orde

Wanneer je iets ontwerpt wil je de haalbaarheid ervan kunnen toetsen voordat de hele mikmak opgebouwd staat. Het is immers ontzettend zonde als je hier pas laat in het proces achter komt. Theoretische kennis helpt bij het toetsen van concepten. Staar je echter niet blind op de theorie, want:

 

4. De échte mechanical engineer is ook een handige Harry

Wanneer een constructie ontworpen wordt voor serieproductie komen de grootste kosten in de toekomst te liggen. Bij het keer op keer fabriceren van het ontwerp tellen uiteindelijk de productiekosten, materiaalkosten en assemblagekosten het hardst door. Wanneer een engineer hier goed inzicht in heeft zal hij vele malen efficiënter kunnen ontwerpen.

 

5. Ervaring is zilver, groeimindset is goud

Een flinke “track record” zorgt ervoor dat je snel mogelijkheden en onmogelijkheden ziet. Alle basis werkwijzen, processen en technieken zijn al eigen gemaakt. Toch zit hier een valkuil achter: vele jaren ervaring maken soms dat er gestopt wordt met open staan voor vernieuwing. Om het werk van de engineer en daarmee dus het bedrijf te laten groeien, is het belangrijk een overeenkomstige mindset te hebben.


Het vinden van een mechanical engineer met al deze kwaliteiten is een uitdaging, maar de zoektocht meer dan waard. Hulp nodig? Of herken jij jezelf in deze kwaliteiten? Stuur ons dan even een berichtje, dan kijken we met je mee. En hee, als je dan toch een Limburger in huis haalt zal hij in elk geval nooit te beroerd zijn een echte Limburgse vlaai mee te nemen

Terug naar blog

Interesse in onze diensten?
Neem direct contact met ons op!

Vind jij iets van dit artikel of heb je iets toe te voegen?