Auke bij W.H.M. Machinebouw

 

 

 

W.H.M. Machinebouw:

”Auke heeft met zijn kennis, ervaring en creatieve inbreng een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan meerdere nieuwe productielijnen die we in de afgelopen tijd gebouwd hebben. Daarnaast heeft Auke ons geholpen met het automatiseren van enkele engineeringsprocessen, wat een grote tijdsbesparing heeft opgeleverd bij een aantal terugkerende handelingen op de tekenkamer. We willen Auke dan ook bedanken voor de prettige samenwerking.“

 


 

 

Bij W.H.M. Machinebouw in Veenendaal helpt Auke Hoekstra met de ontwikkeling van diverse machines. Dit doet hij in samenwerking met onder andere René van der Meijden, die ook op de foto te zien is. W.H.M ontwikkelt complete profileerstraten in eigen beheer. Deze zijn samengesteld uit haspels, richt- en rollenaanvoerapparaten, profileermachines, afkort- en stanseenheden, uitlooptafels, pick & place units en complete besturingen.

Auke heeft bij WHM diverse machines mee ontwikkeld waarvan we er één willen uitlichten:

Deze unit brengt rubber profiel aan op een gerolvormd stalen profiel. Door de vele productvariabelen en hoge elasticiteit was het een uitdaging om het proces stabiel te krijgen. Naast de behoefte aan een goed concept, bevatte het project verschillende uitdagingen:

  •          variërende afgewikkelsnelheid van het rubber
  •          Inline aanvoerrol wisselsysteem
  •          De ontwikkeling van een buffersysteem
  •          Automatische folieverwijdering
  •          Snelheid synchronisatie tussen het rubber en het profiel
  •          Het aanbrengen van het rubber op het gerolvormde profiel
  •          De ontwikkeling van meerdere systemen voor de afvoer van afvalproducten

Auke heeft hierbij in overleg met WHM het concept bepaald, m.b.v. Solidworks geconstrueerd en uitgewerkt inclusief productietekeningen.


 

Auke:

“Mijn werkzaamheden zijn vaak een deel van de ruggengraat van een bedrijf maar dat blijft vaak op de achtergrond. Daarom is het leuk om eens te kunnen laten zien wat ik doe. Uiteraard blijf ik maar een radertje in het grotere geheel. Daarom wil ik de mijn collega’s van WHM bedanken voor de samenwerking en het mee mogen draaien bij het ontwerpen van hun machines!”

 

Terug naar blog

Interesse in onze diensten?
Neem direct contact met ons op!

Vind jij iets van dit artikel of heb je iets toe te voegen?