Een zorgeloze oplossing met een efficiënt ontwerp

Het is lastig te duiden wanneer een ontwerp echt goed is. We houden rekening met kosten, de effectiviteit en duurzaamheid van de machine. Soms is haast geboden, terwijl de klant vele eisen en wensen heeft. Om de kwaliteit te waarborgen is een ontwerp:

Functioneel
Geef duidelijk aan wanneer het ontwerp voldoet aan de eisen. Overbodige mogelijkheden lijken in de eerste instantie nuttig, maar zijn in dit stadium vaak weg te strepen of te integreren. Zo maak je een product dat optimaal te gebruiken is.

Maakbaar
Maak realistische inschattingen van het productieproces. Overmatige opspanningen, onnodige bewerkingen, buitenproportionele toleranties of verkeerde materiaalkeuzes maken het het product duurder en bewerkelijker dan nodig.

Monteerbaar
Moeilijk bereikbare moeren en vele losse onderdelen vertragen het assemblageproces. Kijk daarom al vroeg in het ontwerpproces of de onderdelen te integreren zijn en hoe de zwaartekracht je helpt. Zo zet je klant het ontwerp met zo min mogelijk mankracht in elkaar en is je product binnen no-time operationeel.

Duurzaam
De kosten voor onderhoud en reparaties kunnen flink oplopen. Een ontwerp dat zich makkelijk laat onderhouden, vertraagt zo min mogelijk het productieproces. De investering in een goed doordachte machine verdient zich op deze manier terug in tijd en geld.

 

Rick Peters

Terug naar blog

Interesse in onze diensten?
Neem direct contact met ons op!

Vind jij iets van dit artikel of heb je iets toe te voegen?